Zelf stroopwafels maken
Stroopwafelijzer kopen
Stroopwafel variaties
stroopwafels-maken-zonder-stroopwafelijzer

Stroopwafel variaties

Om jouw stroopwafel net wat extra's te geven heb ik verschillende variaties voor je!

Variaties voor het originele stroopwafel recept is de basis voor een nog lekkerdere stroopwafel. Zelfgemaakt zijn de stroopwafels -vind ik- toch 10x lekkerder dan uit de winkel. Het stroopwafelijzer wordt bij mij thuis ook vaak gebruikt, vrienden en familie vinden het geen probleem dat ik regelmatig met stroopwafels aan kom, haha!

Omdat ik zo gek ben op stroopwafels ben ik op zoek gegaan naar variaties; deze wil ik graag met je delen!

 


Stroopwafel met chocolade;

Variaties-stroopwafel-maken-chocoladeSmelt pure chocolade in een kommetje boven een pan kokend water (au bain marie), blijf dit goed roeren. Als de chocolade gesmolten is kun je je stroopwafels versieren;
Dompel de helft van de stroopwafel in de chocolade; laat dit boven het schaaltje uitlekken. De chocolade gaat stollen wanneer het afkoelt.


Stroopwafel lolly's;

Variaties-stroopwafel-maken-lollyDit gaat het beste met kleinere stroopwafeltjes!
Smelt witte chocolade in een kommetje boven een pan kokend water (au bain marie), blijf dit goed roeren. Ondertussen prik je bij elk wafeltje een stat prikker zodat je een lolly hebt. Als de chocolade helemaal gesmolten is dompel je de helft van de wafel in de chocolade, rol deze daarna door discodip (of nootjes, smarties, hagelslag; net wat je lekker vindt!)

Je hebt nu een super leuke n lekkere stroopwafel lolly.


 Stroopwafels met vers fruit;

Variaties-stroopwafel-maken-vers-fruit-aardbeiZelf ben ik dol op stroopwafels met vers fruit; genieten! Meestal kies ik voor aardbeien. Ik snijd het fruit in plakjes en beleg de stroopwafel er mee.

Je kunt ook  eerst wat gesmolten chocolade op de stroopwafel smeren, of wat slagroom of ijs voor je het fruit toevoegt. Dit maakt het ng lekkerder.


Stroopwafel cake/muffins/taart;

Variaties-stroopwafel-maken-cakeStroopwafels zijn erg populair, de meeste Nederlanders zijn er dol op. Er zijn ondertussen al veel recepten te vinden waar stroopwafels in verwerkt zijn, zoals; cake's, muffins en taart. Niets is te gek! Het toevoegen van (stukjes) stroopwafel(s) zorgt voor een knapperige touch; ook is de smaak van stroopwafels perfect te combineren met anderen zoete lekkernijen.

Dit zorgt voor een heerlijke combi!


Stroopwafel ijs sandwich;

Variaties-stroopwafel-maken-ijs-sandwichStroopwafels zijn erg dunne koeken, wat het gemakkelijk maakt hier een ijs sandwich van te maken! Neem 2 stroopwafels, op n stroopwafel doe je de bolletjes ijs, daarna leg je de andere stroopwafel er boven op. Duw het geheel wat aan en tadaaa!

Jouw stroopwafel sandwich is klaar, dat wordt smullen


Stroopwafel met jam (of pindakaas);

Variaties-jam-stroopwafel-maken

Verwen jezelf! Geef je stroopwafel en jezelf wat extra's; smeer een laagje jam op je stroopwafel. Heerlijk bij een kopje thee.

Je kunt er ook een laagje pindakaas op smeren en eventueel wat plakjes banaan toevoegen!


Dit zijn een aantal variaties om ng meer van je stroopwafel te genieten; mijn favoriet is de combinatie van de stroopwafel ijs sandwich met vers fruit. Zeker op een warme dag is dit genieten! Ook als nagerecht is het erg lekker

Wat is jouw favoriet?

Stroopwafels maken doe je met een stroopwafelijzer, logisch toch? Helaas zijn stroopwafelijzers vrij duur en helemaal wanneer je het slechts af en toe hobbymatig wilt doen.

Dat is een tegenvaller.. Daar gaan je leuke plannen, of toch niet? Natuurlijk niet!

Stroopwafels maken zonder een stroopwafelmachine, kan dat?

Ja zeker! Ook zonder stroopwafelijzer kun je de lekkerste zelf gebakken stroopwafels maken; Andere ijzers, bijvoorbeeld het Trebs Oublieijzer, zijn uitermate geschikt om k stroopwafels te maken.

Kniepertjesijzers en wafelijzers zijn ook geschikt om stroopwafels te maken, mits deze laatste niet te diep is (wafels zijn wat dikker). Je kunt zelfs stroopwafels bakken in een koekenpan maar een ijzer gaat toch wat makkelijker.

Alle oublie, kniepertjes- en wafelijzers zijn te koop vanaf 25,- tot zo duur als je het zelf wilt maken ??

Zelf raden wij het eerder genoemde oublieijzer van Trebs aan, deze gebruiken we zelf tenslotte ook en kost maar 28 euro! Je vind hem in de rechter zijbalk op onze website.

Gelukt met het uitzoeken en bestellen? Dan kun je gaan genieten van het originele stroopwafel recept ??

 © 2021 ?? Stroopwafels maken met grootmoeders stroopwafel recept